ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΣ & ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΡΗΜΗΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ & ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΕΡΗΜΗΣ
Καλό Ταξίδι Γέρο-Νεοκλή!!!

Στο Καλό Λεβεντόγερε Νεοκλή!!!

 

Η γη της Ερήμης δέχθηκε εχθές το απόγευμα στα σπλάχνα της ένα καταξιωμένο τέκνο της, ένα Μαχητή της ζωής, της καθημερινότητας και της βιοπάλης, ένα Μαχητή της Δημοκρατίας, ένα Μαχητή της Πατρίδος.

 

Ο Λεβεντόγερος της Ερήμης στα 90 του χρόνια άφησε τον πρόσκαιρο και μάταιο ετούτο κόσμο με το κεφάλι ψηλά και βρίσκεται πλέον  στην γειτονιά των Αγγέλων εκεί όπου ο Θεός κατατάσσει τους Άξιους και τους Δίκαιους ανθρώπους, κατατάσσει αυτούς που μεγάλωσαν με βάσανα, κακουχίες και στερήσεις, τους Αγωνιστές της Ζωής που με ιδρώτα και τιμιότητα και ανθρωπιά πάλεψαν μέσα στη φτώχεια και την στέρηση πάντα με το χαμόγελο στα χείλη Υμνολογώντας και  Δοξολογώντας τον Δημιουργό για τα όσα μικρά και ασήμαντα τους έδωσε, για τον άρτο τον επιούσιο και την υγεία που πρόσφερε καθημερινά στις οικογένειες τους.

 

Ο απλός, πλην χαρισματικός αυτός άνθρωπος που είχαμε την τιμή και την χαρά να βρίσκεται ανάμεσα μας από την ίδρυση του Ιστορικού μας Σωματείου, είναι για τους νεότερους ένας φωτεινός Φάρος και παράδειγμα προς μίμηση προς όλους εμάς.

 

Ο Λεβεντόγερος Νεοκλής έπραξε το καθήκον του στο ακέραιο δίνοντας στις γενιές που έρχονται την παρακαταθήκη να αγωνίζονται με πάθος για τα Δίκαια της Πατρίδος αλλά και για τα Δίκαια του απλού ανθρώπου, του μεροκαματιάρη, του εργάτη, του φτωχού βιοπαλαιστή.

 

«Τίποτα στην ζωή δεν χαρίζεται και από κανέναν» έλεγε, «θέλει συνεχή προσπάθεια και αγώνα, πίστη και επιμονή, υπομονή και πείσμα, ιδρώτα και τιμιότητα για να αποκτηθούν έστω και τα λίγα αγαθά της ζωής».

 

Άσβεστο το κανδήλι της θύμησης σου από το Σωματείο που τόσο αγάπησες και λάτρεψες.

 

Στο Καλό Νεοκλή μας.

 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

 

 

Επικήδειος από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κώστα Σωκράτους

 

  

Θλιβερό προνόμιο μου έταξε η μοίρα τούτην την ώρα αξέχαστε μας γέρο Νεοκλή, εκ μέρους των συγγενών των φίλων και των μελών του Εθνικού Συλλόγου ΝΙΚΟΣ & ΣΩΚΡΑΤΗΣ Ερήμης, γιατί σε μένα έπεσε ο κλήρος να σου απευθύνω τον ύστατο χαιρετισμό.

 

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα κάτω από τη σκέπη του Ιερού Ναού του Τιμίου Προδρόμου, συγγενείς, χωριανοί και φίλοι για να αποχαιρετίσουμε τον αγαπημένο μας γέρο Νεοκλή.

 

Ο μακαριστός Νεοκλής γεννήθηκε στην Ερήμη το 1923. Ήταν γόνος φτωχής και πολυμελούς οικογένειας. Γαλουχήθηκε με τις αρχές και τις αξίες της ανθρωπιάς, της θρησκείας και της πατρίδας τις οποίες μετουσίωσε σε πράξη στην διάρκεια των 90 χρόνων που έζησε σ αυτή τη ζωή.

 

Μπήκε από νεαρός στη βιοπάλη και με την ίδρυση την Παναγροτικής Ένωσης Κύπρου (ΠΕΚ), εντάχθηκε στις τάξεις της και πρόσφερε τις υπηρεσίες του. Όταν το 1955 η σκλαβωμένη μας πατρίδα ζήτησε τη βοήθεια των νέων για να απελευθερωθεί, έτρεξε από τους πρώτους μαζί με άλλους συγχωριανούς μας και γράφτηκε στις τάξεις της ΕΟΚΑ στην ομάδα του χωριού μας. Ήταν επίσης ένας από τα ιδρυτικά μέλη που το 1956 ίδρυσαν στην κοινότητα μας τον Εθνικό μας Σύλλογο του οποίου διετέλεσε και πρόεδρος, και που σήμερα φέρει τα ονόματα των δύο ηρώων της κοινότητας μας, του Νίκου Γεωργίου και του Σωκράτη Σωκράτους. Την 1η του Οκτώβρη του 1958 συνελήφθηκε από τους άγγλους δυνάστες και φυλακίστηκε στα κρατητήρια Ομορφίτας όπου υπέστη φρικτά βασανιστήρια χωρίς να καταφέρουν οι βασανιστές του να αποσπάσουν ούτε μια πληροφορία.

 

Ο Γέρο Νεοκλής ήταν αγωνιστής της ζωής και της πατρίδας.

 

Σαν μέλος της ΕΟΚΑ, πρόσφερε της πολύτιμες του υπηρεσίες στην πατρίδα και ποτέ δεν ζήτησε να πάρει ανταλλάγματα γι αυτή του την προσφορά. Παρέμεινε ένας ΑΓΝΟΣ και ΙΔΕΟΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΠΙΣΤΟΣ και ΣΤΑΘΕΡΟΣ πάντοτε στα ΠΙΣΤΕΥΩ του και στις ΑΡΧΕΣ του.

 

Και αυτό έχει μεγάλη σημασία σήμερα που φεύγει για το μακρινό του ταξίδι για τις αιώνιες μονές, γιατί αφήνει μνήμη καλή, μνήμη αγαθή.

 

Ευχόμαστε όπως ο πανάγαθος Θεός να τάξει την ψυχή του εν σκηναίς δικαίων και να δώσει στον αγαπημένο του γιό Αντρέα και σε όλους τους συγγενείς του την εξ ύψους παρηγορία.

 

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΣΚΕΠΑΣΗ ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ΓΕΡΟ ΝΕΟΚΛΗ.

 

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν
 • Ακύρωση Εθνικού Μνημοσύνου Ηρώων Σωματείου Νίκος & Σωκράτης Ερήμης
 • Ακύρωση Εθνικού Μνημοσύνου Ηρώων Σωματείου Νίκος & Σωκράτης Ερήμης
 • Βαρύ Πένθος στο Σωματείο μας.
 • Βαρύ Πένθος στο Σωματείο μας
 • PHOTO GALLERY
  0 COMMENTS
  Leave your Comments:
  *
  Please give your name.
  Name
  *
  Please give your email address
  Email Address
  *
  Please give your comments
  Comments
  Your comment has been successfully posted
  There was a problem while posting your comment
  Please Submit the captcha
  DIRECTORY
  Going Out
  Shopping & Fashion
  Travel & Leisure
  Health & Beauty
  Home & Deco
  Weddings
  Other
  ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

  Loading...